Pianokoulu Leena

Taiteen perusopetusta antava laitosPianokoulu Leenan historiaa

Leena Sievänen on soittanut 5-vuotiaasta pianoa viiden eri yksityisopettajan johdolla. Jokaiselta hän oppi opettamisesta jotakin. Hyvän koulumenestyksen vuoksi hän aikoi aluksi opiskella lääkäriksi, mutta jäi valintakokeissa pisteen päähän. Sitten musiikki vei voiton.

Leena suoritti aikuisena pianonsoiton peruskurssitutkinnot 1/3 - 3/3 menestyksellisesti vain yhdessä vuodessa. Opettaessaan pianonsoittoa 10 vuotta Kangasala-Opistossa hän suoritti samalla useita musiikinopetukseen liittyviä tutkintoja. Aikuisoppilaiden tähden hän luki Aikuiskasvatuksen abbrobaturin Tampereen yliopistossa. Laulajia säestääkseen ja bändisoiton takia hän kävi Sibelius-Akatemian opettajan Jukka Jarvolan Vapaan säestyksen kurssit. Sen jälkeen hän suoritti ammatilliset täydennysopinnot Seinäjoen Sibelius-Akatemiassa, musiikin teknologian, musiikin teorian ja lopuksi musiikkipedagogiikan opintokokonaisuuden. Kaikista musiikin teoriatutkinnoista hän sai täydet pisteet.

Noustuaan Kangasala-Opistossa suosituimmaksi opettajaksi - 22 oppilasta illassa - Leena perusti oman pianokoulun vuonna 1992 Vehmaisiin. Neljä vuotta myöhemmin hän muutti Linnainmaalle, missä Pianokoulu Leena toimii edelleen, nyt Taiteen perusopetusta antavana laitoksena.
Pianokoulu Leenan opetustyyli

Pianonsoiton voi aloittaa minkä ikäisenä haluaa. Useimmilla pianonsoiton harrastus jatkuu läpi elämän.

Joku haluaa oppia vain sujuvan vapaan säestyksen, toinen tahtoo tietää kaiken musiikista. Sen takia jokaisen oppilaan kanssa suunnitellaan henkilökohtaiset tavoitteet räätälintyönä. Ainutlaatuiset vihreä, keltainen ja punainen linja ovat Leenan itse kehittämiä suuntaa antavia oppimistapoja ja niistä voi kokeilla jokaista.

Tärkeintä on kuitenkin soittamisen ilo. Innostavan ja osaavan opettajan johdolla sujuva soittotapa on helpointa löytää. Omat, tutut toivekappaleet vievät parhaiten musiikin sisälle. Leenalla on tuhansia nuotteja kirjahyllyssä ja internetistä saa lisää.

Kotiharjoitteluun sopii mikä tahansa nykyaikainen kosketinsoitin, mutta Pianokoulussa saat soittaa parhaalla mahdollisella soittimella, Yamahan flyygelillä.

Tervetuloa tutustumaan!
Toivoo Leena puh. 050 525 3789